Font Size

SCREEN

Profile

Cpanel
BahasaMelayuEnglish (UK)

Soalan Lazim

Bahagian Khidmat Pengurusan

1. Berapa lama untuk memproses kad akses keselamatan Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah?

Kad akses akan diproses dalam tempoh 24 jam. Sebarang pertanyaan atau masalah boleh hubungi En. Rayner Harry Danis di talian 088-488881 sambungan 109.

2. Saya kehilangan kad akses keselamatan Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah. Bagaimana saya boleh mendapatkan kad gantian?

Setiap kehilangan kad individu bagi kad akses keselamatan hendaklah dilaporkan kepada Pejabat ini melalui surat rasmi dari jabatan tuan / puan dengan menyertakan sekali borang permohonan beserta gambar dan bayaran denda sebanyak RM30 secara tunai atau wang pos atas nama "SETIAUSAHA PERSEKUTUAN SABAH".

3. Perlukah saya membuat laporan polis bagi setiap kes kehilangan kad akses keselamatan Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah?

Tidak. Merujuk kepada Pekeliling Am Bilangan 3 Tahun 2011, PEMANSUHAN KEPERLUAN MENGEMUKAKAN LAPORAN POLIS YANG TIDAK MERUPAKAN SUATU KEHENDAK UNDANG-UNDANG DALAM BERURUSAN DENGAN AGENSI KERAJAAN, laporan polis adalah tidak lagi diperlukan.

4. Adakah kad akses keselamatan Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah mempunyai tamat tempoh?

Ya. Setiap kad mempunyai tempoh sah selama 2 tahun bermula dari tarikh kad dikeluarkan. Sila rujuk pada muka belakang kad untuk mengetahui tarikh kad dikeluarkan. Sekiranya telah tamat tempoh, tuan / puan hendaklah menukar kepada kad yang baru dengan kadar yang segera bagi mengelakkan sebarang masalah yang mungkin timbul.

Pengiktirafan

LRQA

Paparan terbaik menggunakan pelayar Mozilla Firefox, Internet Explorer 8, Google Chrome

    Terakhir Dikemaskini: 19.01.2022.
Total: 403659

Hubungi Kami

Pejabat Setiausaha Persekutuan Sabah
Jabatan Perdana Menteri
Blok A, Aras 7, Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Sabah
Beg Berkunci No. 2063, Jalan UMS,
88400 Kota Kinabalu, Sabah.

  • Telefon: 088-488881
  • Faks: 088-488889

Berhubung dengan kami

Kami di Media Sosial. Sertai & berhubung dengan kami.
Anda di sini: Laman Utama Soalan Lazim